Trans Port 2 2012

Turkulainen kuljetus- ja huolinta-alan yritys Oy Moonway Ab on siirtynyt Backman-Trummer-konsernin omistukseen. Yrityskauppa laajentaa Backman-Trummerin palveluvalikoimaa kuiva- ja nestebulkkikuljetuksiin ja vahvistaa entisestään konsernin asemaa vienti- ja tuontikuljetusten asiantuntijana.

Moonwaylle se mahdollistaa entistä paremmat edellytykset kehittää kilpailukykyisiä ja laadukkaita logistiikkaratkaisuja. Moonwayn päivittäiseen toimintaan järjestelyllä ei ole vaikutusta, vaan yritys jatkaa itsenäisenä osana Backman-Trummer-konsernia, entisellä toiminimellään ja henkilökunnallaan. Myös yrityksen aiemmat omistajat Tom Mohn ja Jari Vuontela jatkavat yhtiön palveluksessa, Tom Mohn toimitusjohtajan ja Jari Vuontela talousjohtajan ominaisuudessa.

Tom Mohn ja Jari Vuontela

Oy Moonway Ab:n toimitusjohtaja Tom Mohn
(vasemmalla) ja talousjohtaja Jari Vuontela

Vuonna 1994 perustettu Moonway on erikoistunut elintarvike-, kemian-, paperi- ja rakennusteollisuuden konttikuljetuksiin. Yrityksen vahvuuksia ovat monipuolinen kalusto ja henkilökunnan vahva osaaminen. Kuljetuksissa käytetään sekä omia että vuokrakontteja ja rahtina on tyypillisesti hedelmämehutiivisteitä, alkoholipitoisia tuotteita ja erilaisia kemikaaleja. Kontit ovat tilavuudeltaan 20 000- 36 000 litraa ja ne voidaan tarvittaessa jakaa erillisiin osastoihin. Talvikuljetuksissa käytetään tarpeen mukaan lämmitettäviä kontteja. Moonwayn palvelut vastaavat ISO 9001- ja SQAS-laatujärjestelmien vaatimuksia.